Aanhanger keuren

U moet natuurlijk van uw aanhangwagen of trailer op aan kunnen. Niets is zo vervelend als onverwachte mankementen. Een vakantie beginnen met pech aan uw bagagewagen is een slecht begin. Pech terwijl u op weg bent naar een spoedklus bij een klant is eveneens geen pretje. Betrouwbaarheid van uw aanhangwagen is dus van groot belang. Het ongemak kost u niet alleen tijd, maar financieel gezien kan een slecht onderhouden aanhangwagen/trailer ook nadelig zijn.
 
Jaarlijks onderhoud en keuring aanhangwagen,trailers en caravan.
Jaarlijks of periodiek een onderhoudsbeurt van uw aanhangwagen of trailer zorgt ervoor dat de kans op pech of een technisch mankement tot het minimum beperkt blijft.

Nederlandse wetgeving keuring aanhangwagens/trailer: APK voor aanhangwagens.
Volgens de Nederlandse wet geldt er geen verplichting voor jaarlijkse keuring van aanhangwagens tot 3500 kg. Het is echter wel verplicht om aanhangwagens en opleggers met een bruto laadvermogen van meer dan 3500 kg jaarlijks te keuren, de APK voor aanhangers en trailers.
Ongeval of calamiteit met uw aanhanger of bekeurd worden?
 
Mocht u bij bijvoorbeeld een ongeval of ander soort calamiteit betrokken zijn dan kunt u altijd uw keuringsrapport aan uw verzekeringsmaatschappij overhandigen, waarmee aansprakelijkheid door een gebrek aan uw aanhangwagen of trailer eenvoudiger te weerleggen is. Dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven met personeel, waarvan bijvoorbeeld het personeelslid gebruikt maakt van de transportmiddelen.
 
Een bekeuring voor uw aanhanger omdat de technische staat niet voldoet aan de wettelijke eisen? Ook dit is door een periodieke keuring van uw aanhangwagen in de meeste gevallen te voorkomen!